Jídelníček
17.11. – 21.11.2025
Pondělí:
Př:
Ob: STÁTNÍ SVÁTEK
Sv:
Úterý:
Př: Slunečnicový chléb s liptovskou pomazánkou, rajče, granko, čaj (A1a,1b,7)
Ob: Polévka zeleninová s quinou (A9,1a,3) Vepřové rizoto s hráškem, sýr, zelný salát se sójovými klíčky, jablko, čaj (A7,6)
Sv: Kaiserka s lučinou, kedlubna, čaj (A1a,7)
Středa:
Př: Chléb pšeničný s pomazánkovým máslem, kápie, mléko, čaj (A1a,1b,7)
Ob: Polévka masový vývar s tarhoňou (A1a,9) Pečená treska na rozmarýnu, vařený brambor, rajče, čaj (A4,7)
Sv: Loupáček, hrozny, čaj (A1a,3,7)
Čtvrtek:
Př: Obložený chlebíček (máslo, sýr, zelenina), mléko (A1a,7,4)
Ob: Polévka kmínová s vejcem (1a,9,3) Hovězí svíčková na smetaně, kynutý knedlík s celozrnnou moukou, čaj (A1a,3,9,7)
Sv: Vanilkový termix, rohlík, hruška, čaj (A1a,7)
Pátek:
Př: Chléb domácí s pomazánkou z makrely s cibulkou, okurek, mléko, čaj (A1a,1b,4,7)
Ob: Polévka cizrnový krém s opečenou houskou (A1a,9) Kuřecí řízek, bramborový salát, mandarinka, čaj (A1a,7,3)
Sv: Chléb Morava s máslem a vajíčkem, čaj (A1a,1b, 7,3)
Vysvětlivka A=alergen. V závorce je uveden alergen, který pokrm obsahuje.
Do jídelního lístku bude vždy zapsán jen jeden zástupce alergenu, i když se v jídle opakuje vícekrát. Čísla označují alergeny, které jsou uvedeny na seznamu alergenů. Značení mouky 1a-pšeničná, 1b- žitná,1c-grahamová. Změna jídelníčku vyhrazena. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě. Ke každé svačince a přesnídávce je podáváno ovoce nebo zelenina.
Kuchařky: Váňová Dana, Hanáková Stanislava, ved. ŠJ: L. Hořínková